Με το πέρασμα του χρόνου το δέρμα στους βραχίονες χαλαρώνει και γίνεται πλαδαρό. Η λιποαναρρόφηση με υπερήχους (cavitation) μπορεί να μειώσει το τοπικό πάχος, η κρυολιπόλυση διασπά τα λιποκύτταρα και οι ραδιοσυχνότητες (RF) κάνουν σύσφιξη. Επίσης η μεσοθεραπεία με φωσφοτυδιλοχολίνη κάνει λιπόλυση αλλά όταν το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο, η βραχιοπλαστική είναι η λύση.
H ανόρθωση του βραχίονα ή «βραχιοπλαστική» όπως αλλιώς ονομάζεται, αφαιρεί την περίσσεια του λίπους και του δέρματος, αφήνοντας τον βραχίονα με μια πιο «σφικτή» εμφάνιση.
Στη βραχιοπλαστική, η τομή γίνεται στην κορυφή της μασχάλης και κρύβεται πολύ καλά. Μπορεί να συνδυαστεί και με λιποαναρρόφηση για την αφαίρεση του λίπους. Σε ασθενείς ωστόσο με πολύ μεγάλη περίσσεια λίπους και δέρματος, η τομή μπορεί να επεκταθεί από την έσω επιφάνεια του αγκώνα μέχρι την μασχάλη και την αντίστοιχη περιοχή του θώρακα.
Η επέμβαση γίνεται με γενική ή τοπική αναισθησία και μέθη.
Μετά την επέμβαση μπορεί να παρουσιασθεί υπαισθησία αλλά υποχωρεί με το χρόνο. Σπανιότερα παρουσιάζεται οίδημα ή αιμάτωμα, ενώ προβλήματα με την επούλωση παρουσιάζονται ιδιαίτερα σε καπνιστές. Η ουλή φαίνεται αρχικά αλλά μετά από 1-2 χρόνια έχει πολύ καλή εμφάνιση. Οι ασθενείς επιστρέφουν στην καθημερινή τους ζωή μετά από 1 εβδομάδα.
Οι βραχίονες παίρνουν μια πιο σφικτή και όμορφη όψη.